Desert cremos cu mure

de Rocsi in Prajituri, 13 Feb 2013 | 3169 vizualizari

 

Un desert savuros cam asa il caracterizez intr-un singur cuvant.Blat pufos insiropat cu ness, crema spumoasa de vanilie si mure.Ce poate fi mai bun decat sa iti incepi ziua cu un astfel de desert?In plus fiind reteta cu numarul 600 postata aici am zis ca e chiar potrivit.Vreau sa va multumesc pentru toata sustinerea ca fara voi nu as fi ajuns aici si sigur nici nu mai eram pe aici :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 lingura si 1/2 faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana pentru frisca
  • 4 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 castronel cu mure
  • Pentru insiropat:
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cu varf zahar
  • apa fierbinte
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu mure:

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt. Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca. Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica. Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.

Pentru insiropat:

Punem niste apa la infierbantat. Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.

Ne pregatim paharele in care montam desertul. Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam. Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema.

Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat. Decoram cu inimioare de zahar roz si mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (64)

Rocsi 1

15.02.2013, 22:02

Ma bucur Alba-Zori ca iti place

Ancutsa 1

12.09.2016, 14:43

Tare bun!

Rocsi 1

12.09.2016, 21:34

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat umed si mure