Desert cremos cu mure

de Rocsi in Prajituri, 13 Feb 2013 | 2937 vizualizari

 

Un desert savuros cam asa il caracterizez intr-un singur cuvant.Blat pufos insiropat cu ness, crema spumoasa de vanilie si mure.Ce poate fi mai bun decat sa iti incepi ziua cu un astfel de desert?In plus fiind reteta cu numarul 600 postata aici am zis ca e chiar potrivit.Vreau sa va multumesc pentru toata sustinerea ca fara voi nu as fi ajuns aici si sigur nici nu mai eram pe aici :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 lingura si 1/2 faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana pentru frisca
  • 4 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 castronel cu mure
  • Pentru insiropat:
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cu varf zahar
  • apa fierbinte
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu mure:

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt. Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca. Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica. Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.

Pentru insiropat:

Punem niste apa la infierbantat. Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.

Ne pregatim paharele in care montam desertul. Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam. Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema.

Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat. Decoram cu inimioare de zahar roz si mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat umed si mure