Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI313
Retete / Dulciuri

Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

In Torturi la 26 Mai 2013

Blatul: Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu...

Musuroi de cartita cu zmeura

In Prajituri la 19 Mai 2013

Blatul: Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele...

Pasca cu smantana

In Prajituri la 16 Mai 2013

Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald. Blatul: Intr-un bol punem ouale si le mixam...

Muffins cu vanilie si visine de post

In Prajituri la 14 Mai 2013

Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul vanilat cu pastai de vanilie, zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam faina cernuta, praful de copt, praful de sare. Peste amestecul lichid adaugam treptat amestecul cu faina si invartim pana sunt bine...

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

In Prajituri la 10 Mai 2013

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider....

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In Dulciuri la 5 Mai 2013

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem fierbinte. Punem faina intr-un lighean si presaram sarea. Facem o gaura in mijlocul fainii, punem tot...

Pancakes vanilate de post

In Dulciuri la 24 Apr 2013

Intr-un vas am amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incorporam si praful de budinca pana este bine dizolvat. Praful de copt il punem peste faina si incepem sa le punem treptat in vas,...

Gogosi cu bere(de post )

In Dulciuri la 19 Apr 2013

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat). Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul,...

Tarta rustica cu prune si nuci

In Prajituri la 15 Apr 2013

Aluatul: Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete. Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos. Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o...

Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

In Dulciuri la 10 Apr 2013

Crema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom. Restul de lapte il punem la...

Salam de biscuiti reteta cu nuca de post

In Dulciuri la 7 Apr 2013

Salam de biscuiti reteta Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina. Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de...

Cornuri cu sos de fructe de padure

In Dulciuri la 3 Apr 2013

Aluatul: Apa minerala o incalzim putin. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala. Amestecam putin cu mana,...

Chec cu cacao de post

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem cacaoa si mixam...

Praline Tiramisu

In Dulciuri la 24 Mar 2013

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa. Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de...

Fursecuri cu unt si cocos

In Prajituri la 18 Mar 2013

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine. Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Spre final...

Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

In Torturi la 16 Mar 2013

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele. Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica. La final adaugam coaja rasa de portocala. Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina...

Pancakes cu dulceata de mure

In Dulciuri la 13 Mar 2013

Untul il punem intr-un castronel si il topim, apoi il lasam sa se raceasca. Seaparam ouale. Albusurile le batem pana devin o spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Peste galbenusuri punem untul topit, laptele si le amestecam usor. Adaugam praful de copt,...

Sfintisori

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de...

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

In Prajituri la 8 Mar 2013

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam...

Prajitura cu prune si aluat fraged

In Prajituri la 6 Mar 2013

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana...

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

In Prajituri la 25 Feb 2013

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie. La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor. Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent...

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

In Dulciuri la 23 Feb 2013

Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca. Untul il topim. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si...

Crofne banatene

In Dulciuri la 18 Feb 2013

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Amestecam usor cu mana, turnam cate putin...

Cupcakes cu visine si crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2013

Crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o dam la rece. O lasam pana se intareste bine, apoi o mixam. Incorporam zaharul pudra, branza de vaci si...

Desert cremos cu mure

In Prajituri la 13 Feb 2013

Blatul: Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt...

Tarta cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 9 Feb 2013

Blatul: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apa calda, esenta, praful de copt, faina, iar la final cacaoa. Incorporam bine toate ingredientele. Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptor pentru circa 12 minute...

Guguluf cu mere

In Prajituri la 3 Feb 2013

Spalam merele, le decojim si le facem feliute. Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte. Separam ouale si mixam galbenusurile  cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de...

Tort cu crema de vanilie si ananas

In Torturi la 26 Ian 2013

Blatul: Ouale le mixam spuma cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Adaugam esenta, praful de copt, apoi faina cernuta. La final incorporam cacaoa pe care o trecem si pe ea prin sita. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem compozitia blatului. Bagam tava in...

Cozonac Rosenkranz

In Prajituri la 21 Ian 2013

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit. Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.  Laptele il incalzim putin cu cele 3...

Fursecuri cu nuca macinata si cocos

In Prajituri la 17 Ian 2013

Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus. Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa...

Afisate 451 - 480 din 698 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]