Am vazut reteta la Timea...a fost delicioasa,multumesc de reteta!
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce.
Se lasa circa 5 minute si se stinge cu vinul rose.
Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pentru circa 30 minute.
Se adauga bulionul si se mai completeaza cu apa daca este nevoie.
Intr-un castron se bat ouale,cu un praf de sare si piper si faina.
Cu o lingura formam galustele.De fiecare data se baga lingura in zeama de la tocanita inainte de a forma galustele.
Se mai lasa circa 10 minute sa se faca si galustele,adaugand si usturoiul pisat si optional se poate adauga si boia iute.
Se orneaza cu patrunjel verde proaspat.
1
Se serveste cu muraturi
2
In loc de bulion se poate adauga pasta de ardei sau ardei rosu