Papricas de porc

de andra154 in Porc, 17 Iul 2020 | 3934 vizualizari

 

Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți

retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. ceafă de porc
  • 2 cepe de mărime medie
  • sos de roșii
  • boia de ardei
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 7 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făina alba
  • 100 ml. apă
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc:

Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.

Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).

După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

TIPS-URI

1

Se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Rocsi 1

20.07.2020, 20:53

Este un preparat atat de gustos!

Gabi154 1

21.07.2020, 12:04

Îmi place rețeta! Am încercat-o și e super ușoară și buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz