Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!
N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.
Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!
Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi, zau te lingi pe degete!
Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.
Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.
Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.
Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.
Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.
In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.
Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.
Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.
Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.
Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro