Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2018 | 13352 vizualizari

 

Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 500 g de carne de carnat deja condimentata
  • faina si pesmet pentru crusta
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene:

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale.

Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti ouale. Sparge coaja, curat-o putin si apoi trece oul inca o data prin apa – se va curata mult mai usor asa.

Bate cele doua oua crude cu ajutorul unui tel. Inveleste apoi ouale fierte in carne. Da-le prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Strange-le bine si adauga-le cu grija in tigaia cu ulei incins. Prajeste-le cam 10-12 minute pana se gatesc complet. Scoate-le pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.

Chiar iti doresc sa incerci aceasta gustare. Pe mine unul m-a cucerit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos