Una dintre cele mai gustoase combinații este cea cu ciuperci, spanac și brânzeturi. Un gratin extraordinar de gustos pe care îl poți pregăti ușor pentru o cină sau prânz.
Pentru aceste Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci, usturoi, cremă de brânză, mozzarella, parmezan și cimbru.
Cum se prepara aceste Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros:
Taie ciupercile în cuburi potrivite.
Pune la încins într-o tigaie, puțin ulei de măsline și călește ciupercile. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Lasă-le la gătit până scade apa lăsată.
Toacă mărunt usturoiul și adaugă-l peste ciupercile călite. Adaugă și spanacul în tigaie și lasă la gătit până se înmoaie. Oprește focul și lasă umplutura la răcit, apoi adaugă crema de brânză, mozzarella și amestecă bine toate ingredientele. Oprește puțină mozzarella pentru gratinat.
Pune toată compoziția într-un vas de cuptor și presară mozzarella pusă deoparte. Așază câteva felii de ciuperci și presară parmezan.
Coace totul în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute sau până se gratineaza frumos.
După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă preparatul puțin la temperat, apoi savurează o porție alături de pâine prăjită.