Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2017 | 17736 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de aici. Nu au iesit la fel de frumoase ouale, dar au fost interesante.

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 2 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura otet + inca 200 ml
  • hartie creponata in mai multe culori
  • ulei pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata:

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit ouale, se pune otet in mai multe vase, in functie de cate culori doriti sa faceti. Se taie hartia creponata in bucati mari, se mototoleste, se inmoaie in otet si se stoarce (trebuie sa purtati manusi pentru ca pateaza), dupa care se infasoara un ou in ea. Puteti sa combinati si doua culori, puteti sa mai dati si cu alte culori peste oua, dupa ce le scoateti din hartia initiala. Se imbraca toate ouale in hartie creponata si se lasa asa 2-3 minute pentru a se realiza transferul de culoare. Dupa aceea, se indeparteaza hartia si se lasa ouale sa se usuce. Se ung apoi cu o carpa imbibata in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]