Drob de miel cu verdeata si leurda

de Sim0na in Oaie, 4 Mai 2015 | 13231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel mai mic (inima, ficat, plaman, splina, rinichi) cca 700 g cantarite dupa fierbere
  • cca 200 g carne miel cu grasime
  • prapure de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi leurda
  • 20 oua prepelita (sau 4 de gaina)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua fazanita fierte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu verdeata si leurda:

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici  si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul.

Separat am pus la fiert cele 5 oua de fazanita (merg si de gaina sau de prepelita). Cat carnea si organele fierbeau, am pregatit legumele, le-am curatat, spalat si tocat marunt. Cand organele si carnea au fost fierte, le-am sos intr-o spumiera si le-am lasat la racit. Cand s-au racit, le-am tocat marunt si le-am pus intr-un vas incapator.

Am adaugat toata verdeata, cele 20 de oua de prepelita, smantana, sarea si piperul. Intr-o forma de cozonac, unsa cu ulei, am intins prapurul bine scurs de apa, am pus jumatate din compozitie, apoi ouale de fazanita curatate de coaja, si am completat cu restul de compozitie.

Am adus marginile prapurului astfel incat sa acopere toate compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, si am lasat sa se raceasca in forma. Abia cand s-a racit complet am scos drobul din tava, trecand lama unui cutit pe toate marginile.

L-am taiat felii generoase si l-am servit cu pofta, alaturi de oua rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu verdeata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui