Carne de porc á la Portuguesa

de cristeena20 in Porc, 26 Oct 2012 | 4649 vizualizari

 

- e o mancare tipica portugheza..si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de porc
  • sare, piper, dafin,
  • pasta de paprikafacuta in casa (200 gr)
  • 150 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • 100 gr untura de porc
  • 400 gr cartofi
  • 2 lamai
  • 100 gr coriandru verde
  • 100 gr muraturi asortate (conopida, castraveti, ceapa murata, gogosari)
  • masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc á la Portuguesa:

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb.

- intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si lasati sa fiarba toate impreuna cca 20 min.

- cartofii se tau cubulete si se prajesc in ulei incins . Se scot si se adauga la carne. Adaugam coriandrul verde sis ervim cu muraturile taiate marunt si maslinele fara sambure. Se poate servi cu felii de lamaie alaturi. Eu as adauga o ammaliguta romaneasca alaturi :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc á la Portuguesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu pleutorus