Friptura aromata de porc

de cec in Porc, 4 Ian 2011 | 7342 vizualizari

 

Reteta postata de foxyy pe culinar sau artaculinara.
Friptura de porc preparata dupa aceasta reteta va incanta toti gurmanzii.
In moare se pot fierbe cam toate produsele obtinute din porc: carne macra, piept, slanina ori toba, lebar, caltabosi...

 

INGREDIENTE

  • carne de porc (pulpa in cazul meu),
  • usturoi,
  • tarhon,
  • sare,
  • piper,
  • moare de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de porc:

Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori)

Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara.

Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata, apoi am condimentat-o cu usturoi ceva tarhon si-am pus iar zeama de varza (ce ramasese de la fiert, plus ceva completare).

Peste cratita am pus o folie de aluminiu si-am bagat friptura de porc la cuptor , pentru o ora.

Dupa o ora am scos folia si-am mai lasat friptura de porc inca vreo 30-40 de minute.

Am servit friptura de porc cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Gustul carnii fierte-n moare e demential! Zeama de varza fragezeste carnea si da o aroma deosebita pentru friptura de porc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la ceaun (scazuta)