Coaste gatite lent in bere

de Panacris in Porc, 3 Ian 2018 | 3488 vizualizari

 

Un fel principal simplu și tare sățios, O "reteta romaneasca", pe gustul Zmeilor dar mai ales al românilor. Cu răbdare iese mâncarea bunăăăă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Coaste, siră de porc cca. 1000 g
  • PENTRU MARINADĂ:
  • Bere cca. 1000 ml
  • Foi de dafin 2-3 bucăți
  • Cimbru uscat 1 lingură
  • Piper boabe ( rosu, alb, negru, verde) 1 lingură
  • Coriandru boabe ½ lingură
  • PENTRU GĂTIT:
  • Bere cca. 500 ml
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Usturoi 2-3 căței
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste gatite lent in bere:

Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.

După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul  mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am apelat la Alin, aparatul de gătit lent Crock Pot. Se adaugă berea, uleiul de măsline și se lasă la gătit lent, cca. 4 ore, la 100 grade C. La final se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, lăsându-se la copt încă maxim 5 minute.

Coastele se servesc fierbinți, simple sau cu garnitura preferată, sos și/sau salată de sezon.

 Spor și poftă bună!

P.S. Poze intermediare, mai deloc, că... nu știu cum de am ratat  ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i???? Mulțumesc dragilor! Un an cât mai bun și minunat! :-*

TIPS-URI

1

Pffff, am făcut și un sos din zeama lăsată, cu adaos de vin și usturoi;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste gatite lent in bere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in saramura de bere