Un fel principal simplu și tare sățios, O "reteta romaneasca", pe gustul Zmeilor dar mai ales al românilor. Cu răbdare iese mâncarea bunăăăă! ;)
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.
După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am apelat la Alin, aparatul de gătit lent Crock Pot. Se adaugă berea, uleiul de măsline și se lasă la gătit lent, cca. 4 ore, la 100 grade C. La final se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, lăsându-se la copt încă maxim 5 minute.
Coastele se servesc fierbinți, simple sau cu garnitura preferată, sos și/sau salată de sezon.
Spor și poftă bună!
P.S. Poze intermediare, mai deloc, că... nu știu cum de am ratat ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i???? Mulțumesc dragilor! Un an cât mai bun și minunat! :-*
1
Pffff, am făcut și un sos din zeama lăsată, cu adaos de vin și usturoi;)