Ardei umpluti, reteta delicioasa de post
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: ardei gras, orez, morcov, ceapa, rosii in bulion
Ingrediente pentru Ardei umpluti, reteta delicioasa de post:
Cum se prepara Ardei umpluti, reteta delicioasa de post:
Ardeii se spala, se scot cotoarele si se lasa la scurs. Ceapa si morcovul se curata, se spala, se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Orezul se spala bine si se scurge.
Intr-o craticioara se pune putin ulei, apoi ceapa si morcovul se amesteca bine, se pune putina apa calda si se lasa la inmuiat. Se adauga orezul si o cescuta de apa calda, amestecand continuu pana scade zeama. Se adauga cateva linguri de suc de rosii, sare si piper dupa gust si se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde.
Se lasa compozitia putin la racit si se umplu apoi ardeii. Rosia se taie felii mai groase si se pune cate un capacel la fiecare ardei. Se aseaza ardeii intr-o oala mai inalta, se adauga rosiile in bulion mixate si apa calda cat sa acopere ardeii. Se pune sare si piper, se mai adauga 2 linguri de ulei peste zeama si se pune oala la cuptor, la foc mediu 45 de minute. Se verifica apoi daca orezul si ceapa sunt fierte.
Se presara mararul tocat si se mai lasa oala in cuptorul stins inca 20 de minute.
Daca va doriti sa pastrati ardei pentru iarna va aducem in atentie reteta Ardei pentru umplut la congelator. Un deliciu sunt Ardei umpluti cu carne
Va recomnadam si reteta Ardei umpluti cu legume si cus-cus
1
In compozitia de orez se pot adauga si ciuperci taiate felii.