Ardei umpluti cu orez si legume de post

de Oana in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 10567 vizualizari

 

Ardei umpluti cu multe legume si orez, iata o alternativa pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei grasi colorati
  • 150 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 150 gr porumb
  • 200 gr fasole rosie
  • 150 gr rosii
  • patrunjel verde tocat
  • marar tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 cana cu apa
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute de cimbru proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si legume de post:

  • Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron.

  • Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata, rosiile taiate cubulete, ceapa taiata marunt si condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.

  • Pune apoi patrunjel si marar verde taiate marunt si amesteca bine.

  • Scoate cotoarele de la ardei si pastreaza capacelele.

  • Intr-un vas ce va merge la cuptor, pune rosiile in bulion, uleiul, putina sare si piper si crengutele de cimbru.

  • Asaza ardeii si umple-i cu compozitia de orez, presand bine.

  • Pune deasupra capacelele de ardei si toarna o cana cu apa.

  • Pune capacul si introdu vasul in cuptorul incalzit la 200 de grade C si lasa ardeii sa se gateasca timp de o ora.

  • La final, presara marar tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez si legume de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu spanac si orez