A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert mini strudel cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...Citeste continuarea

Tocana sau ceaunata-wok

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele,...Citeste continuarea

Placinta cu carne, dovlecel,...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si...Citeste continuarea

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....Citeste continuarea

Cometti rigati cu branza si carnati...

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Carnatii se taie rondele si se prajesc pana se rumenesc frumos....Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de: panacris in Lasagna

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri,...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete....Citeste continuarea

Desert turnulete cu inghetata de...

Postat de: katty in Prajituri

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...Citeste continuarea

Desert tort Maria

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu peste afumat...

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Pestele afumat se curata si se rupe bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Fileurile de ansoa se scurg de...Citeste continuarea

Friptura de miel cu vin si usturoi

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca. Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei. Se presara sare, boia, piper si se pune vinul...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Postat de: oanapl in Pui

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie...Citeste continuarea

Desert pere coapte cu fructe uscate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Perele le spalam si le taiem in 2, cu ajutorul unei lingurite scobim casuta semintelor. Asezam perele in tava pe care am uns-o cu unt. Adaugam fructele in casuta,alune,presaram scortisoara...Citeste continuarea

Snitele de pui cu leurda

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem in felii nu foarte subtiri. Il batem putin cu ciocanul, il asezam pe un tocator si condimentam cu condimente dupa gust pe ambele parti. Eu prefer sa il pun in lapte...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si aluat foietaj

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei. Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace...Citeste continuarea

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: katty in Supe

Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici. In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un...Citeste continuarea

Salata de dovlecei (de post)

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare. Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce...Citeste continuarea

Penne la cuptor cu branza - Reteta...

Postat de: katty in Penne

Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate. Curatam legumele si...Citeste continuarea

Varza murata calita de post

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt, se pune in ulei si se caleste 4-5 minute. Se presara...Citeste continuarea

Desert negresa cu stafide si nuca

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: dantes in Salate

Se fierbe oul tare si dupa ce se raceste il taiem in felii. Salata aisberg se taie julien. Avocado se taie in cubulete. Se amesteca rucola, avocado, salata aisberg si oul intr-un castron...Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...Citeste continuarea

Mere la borcan fara zahar

Postat de: panacris in Conserve

Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână. Într-un...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, cu foi...

Postat de: sufletista in Prajituri

Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele,...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu varza calita

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are...Citeste continuarea

Piept de rata clasic

Postat de: sufletista in Rata

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim. Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica...

Postat de: panacris in Porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...Citeste continuarea

Lup de mare la cuptor cu patrunjel,...

Postat de: ctlina in Peste

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul...Citeste continuarea

Ficat de vitel cu otet si capere

Postat de: ctlina in Ficat

Puneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti...Citeste continuarea

Omleta cu vinete

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata...Citeste continuarea

Fasole batuta la slow cooker Crock-Pot

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. In vasul slow cooker Crock-Pot punem fasolea boabe scursa de apa. Se pun morcovul, ceapa si albitura curatate si...Citeste continuarea

Desert pere umplute, imbracate in...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele. Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele. Le...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...Citeste continuarea

Desert clatite bronzate

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează...Citeste continuarea

Desert prajitura Amandina

Postat de: miha in Prajituri

Blat:  O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa...Citeste continuarea

Jeleu (peltea) de mere

Postat de: sufletista in Conserve

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...Citeste continuarea

Salata cu pui, ciuperci si porumb

Postat de: MotanLaOale in Salate

Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit....Citeste continuarea

Aperitiv placinta dobrogeana

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: privatelaura in Salate

Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna...Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...Citeste continuarea

Pastrama afumata de rata

Postat de: sufletista in Rata

Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai...Citeste continuarea

Desert chec cu stafide si ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana si...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]