Reteta de tort 54 de ani

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2022 | 3910 vizualizari

 

La multi ani, Valentin !
In cinstea lui va prezint Reteta de tort 54 de ani.
Un tort grozav cu ingrediente bune: oua, zahar, faina, nuca, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort 54 de ani sunt:
  • Blat 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar cca 230 g
  • 10 linguri nuca prajita si macinata cca 180 g
  • 6 linguri faina cca 120 g
  • 2 linguri cacao cca 30 g
  • 1 lingura ness cca 8 g
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml Iris Cream Liqueur
  • Crema cu ciocolata si nuca prajita si macinata
  • 300 g ciocolata neagra Callebaut
  • 50 g unt 82% grasime
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri coniac
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 450 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Crema pentru decorat
  • 200 g unt moale cu 82% grasime
  • 300 g fondant + 1 lingura apa+ colorant rosu
  • Decor
  • bucatele de ciocolata
  • cirese confiate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort 54 de ani:

Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani :

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu 2 linguri de zahar, am adaugat ness-ul si cacao si am omogenizat, am adaugat 2 linguri de bezea, amestacand cu miscari lente de jos in sus, am adaugat faina , apoi doua linguri de bezea, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am incorporat si nuca macinata si la final am incorporat restul de bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt  forma de tort, am  pus amestecul de blat in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt blatul cca 35-40 min, am folosit testul scobitorii ca sa vad daca este copt blatul. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Am facut blatul seara si l-am lasat pana a doua zi cand l-am sectionat in patru.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am stins focul si am adaugat lichiorul, am lasat sa se raceasca.

Crema de ciocolata si nuca macinata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, untul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit.  Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Smantana pentru frisca am mixat-o cu 2 linguri de zahar vanilat, pana am obtinut o frisca ferma. In crema de ciocolata, racita, am incorporat frisca batuta ( sa fie la temperatura camerei, nu rece de la frigider ). Am adaugat lingura cu lingura, frisca in crema de ciocolata ( in caz ca se taie, e posibil, se pune castronul pe baie de abur si se drege). Dupa ce am incorporat toata frisca,am incorporat nuca si  am adaugat romul si coniacul.

Crema decor : Am incalzit fondantul pe baie de abur, am adaugat o lingura de apa si colorant rosu. Fondantul topit l-am lasat 5-6 min sa se mai raceasca apoi l-am amestecat cu untul moale.

Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat, l-am insiropt bine, apoi am intins o parte din crema, am asezat al doilea blat, l-am insiropat, am intins crema, am asezat al treilea blat, l-am insiropat, am intins crema si am asezat ultimul blat insiropat. Cu restul de crema am imbracat tortul.Am ornat cu crema de unt si fondant, ciocolata si cirese confiate.

Vezi si reteta de Tort Pavlova

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort 54 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600