Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

de mirela0911 in Torturi, 6 Noi 2022 | 5946 vizualizari

 

Vazusem o Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni pe Pinterest cu blat umed cu afine, lamaie si crema mascarpone si care arata foarte bine. Am inceput prepararea tortului, dar pe masura ce inaintam, tot schimbam cate ceva la reteta de la care pornisem si a iesit acest tort care a fost savurat pe indelete si care a iesit la fel de bine ca si cel dupa care m-am inspirat.
Ingredientele principale sunt: zahar, oua, smantana, faina, lapte, afine, zmeura, mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni
  • Pt. blat:
  • 200 g zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 3 oua mari
  • 118 ml ulei
  • 1 lgt esenta de lamaie
  • 118 ml smantana
  • 12 lgt coaja rasa de lamaie
  • 350 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 235 ml lapte
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • Pt. crema de mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pt.jeleul de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • zahar dupa gust
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi smantana, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se mixeaza din nou. Faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste compozitie jumatate din cantitate si jumatate din lapte. Se mixeaza pana se incorporeaza apoi se pun jumatatile de faina si lapte, ramase. Se mixeaza bine. Se adauga afinele si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 40-45 de minute pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 parti.

Jeleul de capsuni: Se curata capsunile, se taie in bucati mai mici daca sunt mari, se adauga zaharul peste ele si apa si se pun pe foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au zdrobit fructele, dar nu in totalitate, se toarna peste amidonul dizolvat in apa. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema de mascarpone: Se pune intr-un bol mascarpone si se mixeaza. Se toarna putin cate putin din smantana pentru frisca, mixand continuu. La final se adauga zaharul pudra vanilat si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita, nici foarte moale nici foarte tare. 

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Cu ajutorul unui posh cu duiul rotund umplut cu crema, se traseaza doua randuri circulare iar in mijloc se pune jumatate din jeleul de capsuni. Se niveleaza cu crema si se asaza al doilea blat. Se repeta operatiunea iar la final se asaza ultimul blat.

Se orneaza dupa preferinte cu crema de mascarpone ramasa, se fac motzuri, se asaza fructe apoi se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Tort Dobos

TIPS-URI

1

Pentru reusita retetei de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni, este bine sa tineti cont de:

2

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

3

Se pot folosi orice fel de fructe preferati.

4

Blatul nu necesita insiropare deoarece este un blat umed, dar daca doriti, puteti sa-l insiropati cu ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu mere