Am facut aceasta salata pentru prima oara si mi-a placut tare mult. Deja am pregatit alte vinete si ardei capia. Bineinteles, cantitate dubla.
Coacem vinetele pe flacara, le curatam cat sunt calde, le trecem sub un jet de apa sa se curete de resturile de arsura si le punem la scurs intr-un ciur .
Ardeii capia se coc pe o tabla asezata pe flacara, ii punem intr-un vas si ii acoperim cu un capac, dupa ce punem putina sare pe ei. Cand se racoresc ii curatam de coja si seminte si ii lasam si pe ei putin la scurs.
Vinetele scurse le tocam, le punem intr-un vas, apoi turnam uleiul in fir subtire amestecand continuu
Ardeii ii taiem fasii subtiri apoi ii tocam marunt si ii amestecam cu vinetele.
Adaugam si ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit sau ras pe razatoarea mica.
Adaugam sare dupa gust si putem manca cu pofta, alaturi de cateva felii de rosie.
Pofta buna!