Astazi va prezint Reteta de zacusca de hribi.
Ingredientele sunt: hribi, ardei, ceapa, ulei, bulion.
Iata cum se prepara Reteta de zacusca de hribi:
Hribii se curata se spala si se oparesc circa 5 minute, dupa care se scurg de apa si se taie marunt cu cutitul. Ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs intr-o sita.
Ceapa se tai solzisori si se caleste in jumatate din ulei pana devine translucida. Se scoate si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ceapa si ardeii kapia, se dau prin masina de tocat carne si se pun in uleiul in care s-a calit ceapa. Se adauga si restul de ulei, hribii, bulionul si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, apoi se pune zacusca in borcane sterile si se inchid ermetic.
Vezi si reteta de Cod in sos de zacusca.