Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl in Mancare copii, 24 Sep 2022 | 7707 vizualizari

 

Ce ziceți de o plăcintă frumoasă și gustoasă? Gașca mea a devorat-o imediat.
Va prezentam Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu.
Se folosesc ca si ingrediente: faina, oua, branza, ardei

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu:
  • pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 20 ml ulei (1 lingură)
  • 1 gălbenuș
  • 9 g sare
  • 220 - 240 ml lapte călduț
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți sau 1 linguriță cu vârf usturoi granulat
  • sare
  • -pentru uns plăcinta:
  • 1 gălbenuș bătut cu o linguriță de lapte
  • semințe de chimen, susan, mac - la alegere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu:

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși și ultimii 40 ml) și se amestecă cu drojdia și zahărul și se lasă 10 minute să crească, apoi se adaugă făina și se amestecă. Se adaugă uleiul și oul bătut și se frământă un aluat potrivit de moale. Frământarea se poate face cu robotul, folosind cârligul special, sau cu mâna și durează cam 5-7 minute. În funcție de făina s-ar putea să nu fie nevoie de tot laptele sau, dimpotrivă, să trebuiască suplimentat cu 20-25 ml.

Se lasă aluatul la dospit pentru 30-40 de minute – în castron, acoperit cu folie de plastic, într-un loc ferit de curenți. Eu l-am pus în mașina de pâine deoarece mi s-a părut prea rece în casă.

Se pune brânza de vaci într-un castron și se adaugă oul, sarea și usturoiul tăiat felii și se pasează compoziția cu un blender vertical. Se adaugă ardeiul gras tocat cubulețe mici și sare după gust și se amestecă ușor.

Se taie aluatul în 2.
Se întinde pe hârtie de copt prima foaie de aluat cu sucitorul până ce ajunge la un disc cu diametrul de cca. 25-30 cm. Este un aluat care se lucrează ușor, nu se lipește și nu se rupe. Se mută cu grijă foaia în tava mare a cuptorului (33 x 42 cm), transferând hârtia de copt. Se decupează aluatul cu ajutorul unui inel reglabil sau se pune un capac și se taie în jurul lui pentru a obține o foaie perfect rotundă.  Se toarnă umplutura de brânză peste aluat și se nivelează uniform cu o spatulă.


Se întinde similar și a doua parte de aluat obținând o foaie identică cu prima. Se acoperă cu ea plăcinta apăsând-o ușor cu palma ca să se lipească bine de umplutură. 
Se pune un pahar sau un bol mic în mijlocul plăcintei. Acesta va marca mijlocul florii. Cu un cuțit bine ascuțit se împarte plăcinta în 4. Fiecare sfert se taie iar in 2 (optimi) și încă o dată în 2 (șaisprezecimi). Deci se obțin 16 petale. Se răsucește apoi fiecare petală de 2 ori astfel încât se obține o spirală.
Se îndepărtează bolul din centru. Se bate un gălbenuș cu o lingură de lapte și se unge plăcinta cu o pensulă moale. Se presară plăcinta cu susan și se acoperă cu o folie de plastic care să nu-i atingă suprafața (o pungă sau un sac de plastic) și se lasă la dospit 20 de minute. Între timp se pune cuptorul la încins la 170 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta medie la cele pe gaz.
Se coace plăcinta pentru 40-45 de minute la 170 C sau până când se rumenește frumos. Se lasă să se răcorească 10 minute și se servește.

Vezi si reteta de Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepurasi si Oua colorate