Reteta de zacusca cu bureti

de Caty in Zacusca, 20 Oct 2022 | 3735 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta de zacusca cu bureti.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente principale: opintici, gogosari, ceapa, ardei capia si morcov.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru zacusca cu bureti:
  • 2,5kg opintici curatati
  • 2,5kg gogosari
  • 25kg ardei capia
  • 500g morcov
  • 600ml ulei
  • 200g bulion
  • 1kg ceapa
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de zacusca cu bureti:

Modul de preparare este urmatorul:

Am pus la copt gogosarii si ardeii capia. Pe masura ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, am presurat sare pe ei si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au mai racorit, i-am curatat, le-am scos cotoarele si semitele, i-am spalat si i-am pus la scurs.

 Intre timp, am avut ajutoare si au curatat opinticii. Eu i-am spalat bine in cateva ape si i-am pus la fiert pentru 1 ora.

I-am trecut apoi printr-un jet de apa rece si i-am tinut la scurs intr-o sita,pentru cateva minute. I-am dat prin masina de tocat cu sita mica.

Am tocat si gogosarii si capia prin sita mica.

Morcovul l-am ras pe razatoarea mica.

Intr-o oala de tuci, am pus ceapa la calit pentru 5 minute, apoi am pus morcovul si l-am calit impreuna cu ceapa inca 5 minute.

Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat, am adaugat opinticii tocati si am amestecat  bine cateva minute, dupa care am adaugat gogosarii si capia. Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana a inceput sa iasa uleiul deasupra. Atunci am pus bulionul, foile de dafin si piperul negru si am mai tinut pe foc  10 minute.

Eu am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate( spalate bine si uscate in cuptor), asezate pe o tava de inox. Am pus imediat capacele, le-am infiletat bine si le-am pus la cald sub prosoape si 2-3 paturi, pana s-au racit.  Dureaza cam 2 zile.

Vezi si reteta de Zacusca de vinete cu mere.

 

TIPS-URI

1

Putem pune borcanele pe o tava de aragaz si le dam la cuptor pentru 10-15 minute si apoi la caldurica, sub paturi. Eu nu le-am dat la cuptor si au stat foarte bine.

2

Folosesc tava de inox, cand pun zacusca in borcane, pentru a evita craparea lor de la fierbinteala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

miki_a 1

23.10.2022, 12:03

Tare bună, mai ales la iarnă!

Catalina L 1

24.10.2022, 20:37

excelenta

Panacris 1

27.10.2022, 17:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de zacusca de hribi