Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cotlete de porc, cu pere si rozmarin
Postat de: RODIMUR inCarnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de miel -...
Postat de: mihasara in Mancaruri cu carneCalim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și...Citeste continuarea
Chiftele din peste in sos picant de...
Postat de: Satisfyyourcravings inPestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se...Citeste continuarea
Taitei lati cu galbiori, smantana,...
Postat de: simona72 inPentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza...Citeste continuarea
Orez picant cu pulpa de manzat
Postat de: dantes inPunem orezul la fiert in apa cu sare, separat taiem pulpa de manzat in doua felii groase pe care le condimentam cu sare, piper, rozmarin si le prajim in tigaia grill cam 3-5 minute, pe fiecare...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei
Postat de: ella87 inTaiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mango, banane...
Postat de: Oana in DulciuriBananele proaspete se curata de coaja si se taie felii mai groase, apoi se pun intr-o punga la congelator pentru cateva ore. Trebuie sa fie semi-congelate. Se procedeaza la fel si cu mango si...Citeste continuarea
Tocana de legume cu ou
Postat de: sufletista inCuratam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min. Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi si porumb...
Postat de: Oana inCondimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile. Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti....Citeste continuarea
Pilaf cu legume si carne de porc
Postat de: Adinabubu inPregatim legumele si carnea, le spalam si le tocam pe rand. Intr-o cratita pun uleiul la incins, dupa care adaug cubuletele de carne pe care le las pana se calesc usor pe toate partile, apoi le...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu cubulete de...
Postat de: Adinabubu inCuratam toate legumele, le spalam, le tocam pe rand; ceapa se toaca julien; Carnea o spalam si o taiem cubulete. Punem uleiul intr-o cratita, calim carnea putin, apoi o...Citeste continuarea
Snitele aurii si crocante cu pireu...
Postat de: trifadalia in PuiPieptul de pui se spala, apoi se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei. Se lasa de pe o zi pe alta la condimentat. Cartofii se curata, se spala, apoi se taie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere razuite si...
Postat de: trifadalia in PrajituriMerele se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu zaharul si cu scortisoara si se lasa sa se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul. Se cerne faina si se adauga untul, se...Citeste continuarea
Ardei umpluti reintrepretati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCalim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa...Citeste continuarea
Ardei umpluti, reteta...
Postat de: xana in Slow CookerCarnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de...Citeste continuarea
Desert briose cu coacaze, ciocolata...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...Citeste continuarea
Caffe latte cu crema de cocos si...
Postat de: Oana in CafeaPune sirop de ciocolata pe marginile paharului si la baza. Adauga doua linguri crema de cocos. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lamaie
Postat de: RODIMUR in TorturiSe face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând...Citeste continuarea
Ardei umpluti ca pe vremea lui...
Postat de: panacris in Oaie“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si scortisoara
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantezie cu visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Postat de: amalia01 inPentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece. Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt. Pui apa in oala si,...Citeste continuarea
Tocanita de hribi putin...
Postat de: abetina inSe curata ceapa si se pune la prajit cu ulei de masline, se prajeste ceapa foarte bine, pana devine translucida, apoi se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan si condimente...
Postat de: RODIMUR inCeapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce...Citeste continuarea
Curmale in sirop de cafea cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileCafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumeDovlecelul se curata de seminte cu o lingura si se rade (pe razatoarea cu ochiuri mici), la fel cartoful si morcovul. Se lasa cateva minute, apoi se storc bine. Se pune sare, piper, usturoi...Citeste continuarea
Musaca de vinete
Postat de: cristina1985 inSe caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar...Citeste continuarea
Salata incropita
Postat de: Constelatialeu in SalateMai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici. Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem...Citeste continuarea
Ardei umpluti, reteta reinterpretata
Postat de: ancutsa in PorcSe spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs. Carnea de porc se toaca, apoi se...Citeste continuarea
Desert fructe macerate in mirodenii...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, carne tocata...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...Citeste continuarea
Desert tarte cu ciocolata si fructe
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat...Citeste continuarea
Pizza cu salam si porumb
Postat de: ancutsa inPentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de...Citeste continuarea
Pizza Delik'at (a)
Postat de: amalia01 inAsezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura. Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina. Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se...Citeste continuarea
Specialitate de ardei umpluti cu...
Postat de: simona72 in PuiSe coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa...Citeste continuarea
Oua aurii cu Delikat- condimente...
Postat de: Satisfyyourcravings inOuale se amesteca cu turmericul si condimentele pentru chiftele. Ceapa se toaca rondele, impreuna cu chilliul si usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga frunzele de...Citeste continuarea
Smoothie pentru micul dejun cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in BauturiSe adauga toate ingredientele in vasul unui blender si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Se consuma imediat. Citeste continuarea
Lasagna vegetariana la tigaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings inIntr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...Citeste continuarea
Ardei umpluti - reteta...
Postat de: abetina in OaieLa prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona...Citeste continuarea
Rulada din carne de pui umpluta cu...
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala pieptul de pui, se taie astfel incat sa se obtina o bucata mai mare si se bate cu ciocanul. Se unge pe ambele parti cu sare si cu amestecul...Citeste continuarea
Curry de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si...Citeste continuarea
Aperitiv castraveciori murati pane
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCastravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se...Citeste continuarea
Caramel summer macchiato
Postat de: Oana in CafeaPune siropul caramel in pahar. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Apasa o data si prepara un latte...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu afumatura la...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carnePentru inceput, punem cartofii curatati si taiati la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt gata, ii pasam si adaugam laptele si untul. Omogenizam bine compozitia...Citeste continuarea
Tocanita de hribi cu ceapa si marar
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPunem, într-un ceaun wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins,...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti, cu crema...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin...Citeste continuarea