Îmi place mult carnea de pui, pieptul în special, pentru că mi se pare slabă, albă, curată (fără pielițe și vițe nedorite) și de aceea caut mereu rețete care s-o pună în valoare și s-o facă plăcută tuturor.
Cum de această dată i-am asociat alte ingrediente bune și sănătoase, a ieșit un preparat delicios, recomandabil și ființelor mai gingașe, copiii în special. Se prepară destul de repede și de ușor.
Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte.
Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a topit untul, în prealabil.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul în ea.
Când bucățile din piept de pui s-au rumenit ușor și s-au pătruns, se pun în tava termorezistentă, cu tot cu untul în care s-au preparat la tigaie.
Se mixează cele două ouă cu: smântână, sare și piper și se toarnă această compoziție în tava termorezistentă, peste pieptul de pui.
Se acoperă pieptul de pui din tavă cu felii de cașcaval (sau cu cașcaval răzuit).
Se dă tava la cuptor pentru 30-35 minute, până ce preparatul se rumenește frumos, iar sosul scade și se leagă.
Se servește cald.
1
Pieptul de pui poate fi tăiat și în bucăți mai mici, dar este mai aspectuos, dacă nu-l mărunțiți exagerat.
2
Pentru ca untul să nu se ardă, este bine să folosiți și 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la rumenirea pieptului de pui.
3
Rumeniți pieptul de pui la foc mic, ca să se pătrundă, dar să nu se ardă.
4
Adăugați la preparat și untul în care s-au rumenit bucățile din piept de pui.
5
Nu este nevoie să adăugați făină la sosul de smântână. El se va lega datorită ouălor folosite și grisului presărat în tavă, pentru gratinare.
6
Dacă nu aveți cașcaval feliat, puteți să folosiți cașcaval răzuit.