Gratin de piept de pui

de RODIMUR in Pui, 17 Noi 2018 | 7081 vizualizari

 

Îmi place mult carnea de pui, pieptul în special, pentru că mi se pare slabă, albă, curată (fără pielițe și vițe nedorite) și de aceea caut mereu rețete care s-o pună în valoare și s-o facă plăcută tuturor. 
Cum de această dată i-am asociat alte ingrediente bune și sănătoase, a ieșit un preparat delicios, recomandabil și ființelor mai gingașe, copiii în special. Se prepară destul de repede și de ușor.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui (1,2 kg)
  • 2 ouă
  • 250 ml de smântână grasă
  • 5-6 felii de cașcaval
  • 100 grame de unt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de piept de pui:

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte.

Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a topit untul, în prealabil.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul în ea.

Când bucățile din piept de pui s-au rumenit ușor și s-au pătruns, se pun în tava termorezistentă, cu tot cu untul în care s-au preparat la tigaie.

Se mixează cele două ouă cu: smântână, sare și piper și se toarnă această compoziție în tava termorezistentă, peste pieptul de pui.

Se acoperă pieptul de pui din tavă cu felii de cașcaval (sau cu cașcaval răzuit).

Se dă tava la cuptor pentru 30-35 minute, până ce preparatul se rumenește frumos, iar sosul scade și se leagă.

Se servește cald.

TIPS-URI

1

Pieptul de pui poate fi tăiat și în bucăți mai mici, dar este mai aspectuos, dacă nu-l mărunțiți exagerat.

2

Pentru ca untul să nu se ardă, este bine să folosiți și 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la rumenirea pieptului de pui.

3

Rumeniți pieptul de pui la foc mic, ca să se pătrundă, dar să nu se ardă.

4

Adăugați la preparat și untul în care s-au rumenit bucățile din piept de pui.

5

Nu este nevoie să adăugați făină la sosul de smântână. El se va lega datorită ouălor folosite și grisului presărat în tavă, pentru gratinare.

6

Dacă nu aveți cașcaval feliat, puteți să folosiți cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute