Supa crema de ciuperci cred ca este binevenita si la pranz si la cina. Este gustoasa si satioasa.
Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga si ciupercile. Se gatesc impreuna cam 12-15 min la foc potrivit.
Se muta toate legumele din tigaie intr-o oala de ciorba de 3-4 l. Se adauga sarea, nucsoara, tumericul, piperul, faina, o cana de apa fiarta si se mixeaza cu blenderul vertical. Se adauga apa treptat, mixand pana cand obtinem o supa fina si cremoasa.
O mai fierbem 3-4 min, adaugam smantana, amestecand cu o lingura de lemn. La sfarsit punem cubuletul de unt.
Luam vasul de pe foc si supa crema de ciuperci este gata. Am decorat cu putina smantana si cateva ciuperci oprite inainte de mixare.