Desert placinta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2018 | 3818 vizualizari

 

Dulcele copilariei mele, niciodata nu ma pot satura de acest desert delicios!
O prajitura plina ochi de mere din gradina mea, va invit cu drag la rasfat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina( plus pentru infainat)
  • 1 ou
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 100 gr. iaurt grecesc( 10%)
  • vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte dulce

Umplutura:

  • 25 de mere frumoase
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.

Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere.

Umplutura:

Avem nevoie de un vas larg pe foc mic,  punem untul, zaharul si vanilia si lasam pana se topeste totul si se omogenizeaza, adaugam merele curatate si razuite, scortisoara dupa gust( mie imi place sa pun mai multa) si  amestecam, apoi lasam compozitia inca 5 minute la foc mic sa se inmoaie si la final tragem vasul deoparte.

Aluatul il impartim in doua bucati egale.

Pe o suprafata infainata intindem prima foaie, o asezam in tava unsa cu unt, adaugam compozitia racita si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Intepam foaia din loc in loc cu furculita si tot cu ea sigilam marginile placintei.

Coacem placinta in jur de 40 de minute sau pana ce se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste, o decoram cu zahar pudra vanilat si o mancam cu placere maxima! Merge bine cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!

 

TIPS-URI

1

Taiati prajitura numai cand este rece, altfel umplutura se va imprastia si nu veti obtine o forma frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

26.11.2018, 17:10

Multumesc frumos Mirelusa scumpa!

miki_a 1

28.11.2018, 17:01

Cred că a fost minunată! O voi proba curând!

RuxyRux 1

02.12.2018, 20:54

Multumesc Miki, daaaa, a fost!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palarioare cu mere