Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 22 Noi 2018 | 4257 vizualizari

 

Cine spune ca iarna nu poti face deserturi cu fructe la fel de gustoase ca si vara, se inseala. Eu mi-am congelat cateva capsuni din gradina, iar acum am facut o super prajitura cu ele. Au fost atat de aromate si au dat un super gust prajiturii mele din week-end. Le-am combinat cu o crema de ciocolata cu putina portocala, o crema de vanilie, iar rezultatul obtinut a fost unul minunat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 9 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de care
    Pentru jeleul de capsuni:
    • 750 gr capsuni congelate
    • 2 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
    Pentru crema de ciocolata:
    • 250 ml frisca lichida
    • 300 gr ciocolata de 50% cacao
    • 100 gr mascarpone
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    Pentru crema de vanilie:
    • 700 ml lapte
    • 7 linguri zahar
    • 6 linguri amidon
    • 150 gr mascarpone
    • 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
    • 1 linngurita vanilie
    • inimioare decorative/decoratiuni din ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie:

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pana blatul este copt, cam 20-25 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racasca. Il taiati in doua foi, pe lungime. Puteti opta sa coaceti doua foi separat, eu asa procedez mai mereu.

Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox rupeti ciocolata, puneti frisca lichida. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati crema la frigider 3-4 ore, pana se intareste. Cand s-a intarit, o scoateti de la rece, o mixati pana devine spumoasa. Adaugati mscarponele, coaja de portocala confiata taiata cat mai marunt, mixati pana sunt incorporate toate. Jeleul de capsuni: Capsunile decongelate le maruntiti in blender, dar nu le faceti chiar piure, lasati si bucatele mai mari. Le rasturnati intr-o cratita, adaugati zaharul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca si zaharul este topit, dati focul la mic, adaugati amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece. Amestecati bine sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Trageti jeleul de pe foc. Asezati prima foaie de blat in tava tapetata cu folie. Peste foaia de blat turnati jeleul de capsuni, il nivelati si dati totul la rece, pana se intareste jeleul.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele, zaharul, amidonul si zaharul cu pastai de vanilie. Transferati totul pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati cu mascarponele si vanilia. Cand s-a intarit jeleul, scoateti tava din frigider. Peste jeleu puneti crema de ciocolata, de la temperatura camerei, o intindeti usor. Puneti a doua foaie de blat, apoi crema de vanilie si o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte. O decorati cu inimioare, decoratiuni din ciocolata, bucati de mandarina, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

27.11.2018, 08:08

Arata foarte bine!

Rocsi 1

27.11.2018, 22:08

Va multumesc mult pentru aprecieri!

RuxyRux 1

27.11.2018, 22:22

Ce deliciu Rocsi....faci prajituri minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta fina cu capsuni si bezea