Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

de claudiaO in Torturi, 22 Noi 2018 | 3190 vizualizari

 

Tortuletul a fost facut pentru ziua gemenelor, in luna martie  -  sarbatorind 3 anisori minunati!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1,5 cana zahar tos 
  • 150 ml lapte dulce 
  • 150 g unt topit 
  • 1 praf de copt 
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie/rom 
  • CREMA ganache ciocolata neagra 
  • 400 ml frisca 
  • 400 g ciocolata neagra 
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 300 g ciocolata alba 
  • 250 gr crema mascarpone
  • Pentru sirop am folosit un cacao cu lapte
  • Surpriza din tort - bombonele M&M colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras:

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor - facem si testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este copt.

Lasam blatul la racit, apoi il taiem in 3.

Pentru crema neagra, punem la incalzit frisca, apoi adaugam ciocolata neagra tocata grosier. Tinem pe foc pana se topeste, fara a lasa sa fierba. Lasam amestecul la racit, apoi il mixam bine ca sa devina spumos.

Pentru crema alba, procedam la fel ca mai sus, iar cand s-a racit, adaugam crema mascarpone si mixam.

Pentru asamblare, dupa ce s-a racit blatul, insiropam usor si umplem alternativ cu cele doua creme.

Dupa ce am finalizat tortul, il imbracam in crema, apoi decupam mijlocul cu un pahar. Avem grija sa pastram un capacel. Umplem gaura din mijloc cu bombonele si punem capacelul deasupra lor.

Imbracam torul cui ciocolata topita, apoi ornam cu frisca colorata multicolor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rodie si crema de mascarpone