Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriExact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita...Citeste continuarea
Salata cu feta, capsuni, afine si...
Postat de: mihaelar63 in SalateFrunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate. Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati. Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta ...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de spanac
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Ciorba taraneasca de spanac Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se...Citeste continuarea
Aperitiv sparanghel invelit in...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriLăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea,...Citeste continuarea
Poppy Seed Dressing
Postat de: mihaelar63 in Pt salateSe pun toate ingredientele intr-un bol. Amestecati bine totul. Veti obtine un sos care aspect de maioneza cu seminte de mustar. Cantitatea obtinuta am folosit la doua salate....Citeste continuarea
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaOrezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare. Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici,...Citeste continuarea
Pastrav la tigaie cu legume si Vermout
Postat de: Satisfyyourcravings in PastravCeapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul,...Citeste continuarea
Ochazuke (Somon cu orez in supa de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSomonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar...Citeste continuarea
Risotto rosu cu chorizo, spanac si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCeapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3...Citeste continuarea
Salatete Banadoura (salata siriana...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateRosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie. Se...Citeste continuarea
Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneOrzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj. Mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in...Citeste continuarea
Chiftele in stil suedez
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc...Citeste continuarea
Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. Rosiile se...Citeste continuarea
Oua la cuptor cu macrou afumat la...
Postat de: sufletista in PesteZacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Desert prajitura cu rubarba
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...Citeste continuarea
Frigarui imprastiate
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea
Friganele – paine in ou, prajita
Postat de: vasimur in Mancare copiiPregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea
Paste cu sos de iepure
Postat de: sufletista in PasteIncalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac....Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza de burduf si...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul...Citeste continuarea
Somon cu sos de smantana si mustar...
Postat de: Oana in MulticookingAmesteca intr-un bol smantana cu mustarul, sucul de portocala si sare si piper dupa gust. Stropeste somonul cu ulei de masline, presara deasupra sare si piper si oregano uscat. In vasul...Citeste continuarea
Tort de morcovi la slow cooker-ul...
Postat de: Oana in Slow CookerPentru blat , mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos. Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul. Pune ananasul maruntit la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce
Postat de: dantes in PrajituriGalbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: dantes in OaiePulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa....Citeste continuarea
Tarta cu pui si ghebe
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneAluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa. Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata....Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare cu...
Postat de: ela in DulciuriLasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu branza la...
Postat de: simona72 in MulticookingIn vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide...Citeste continuarea
Aripioare pane
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba,...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si magiun
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv carnati in foietaj surpriza
Postat de: marianbobosea in Aperitive / GarnituriCarnatii se taie in bucati potrivite (dupa gustul fiecaruia). Aluatul se lasa la decongelat. Cand aluatul este decongelat, se despacheteaza,se mai intinde cu sucitorul, ca sa nu iasa prea...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu varza rosie calita...
Postat de: Oana in MulticookingCurata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita...Citeste continuarea
Chilli con carne la Multicooker-ul...
Postat de: Oana in MulticookingSeteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute si apasa Start. Pune uleiul in vas si cand s-a incins adauga ceapa si usuroiul si...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...Citeste continuarea
Salata cremoasa de vinete
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala si se sterg. Puneti vinetele la copt , preferabil pe gratarul cu jar. Sunt mai gustoase. Pentru ca nu este timp adecvat am pus vinetele la cuptor...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: sufletista in PrajituriDovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu coacaze...
Postat de: oanapl in DulciuriIncepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are...Citeste continuarea
Desert cozonac cu dovleac
Postat de: sufletista in DulciuriCernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...Citeste continuarea
Ostropel de pui la Multicooker...
Postat de: merisor67 in MulticookingPregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa...Citeste continuarea
Stufat de ied cu orez basmati si...
Postat de: simona72 in MulticookingPentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneTaiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine...Citeste continuarea
Salata cu morcov, macrou afumat si...
Postat de: mihaelar63 in SalateFrunzele de rucola se spala si se zvanta. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Amestecati legumele cu otet si ulei de masline. Pestele se curata de...Citeste continuarea
Desert prajitura Rudy
Postat de: ela in PrajituriEu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...Citeste continuarea
Copanele pane cu cascaval
Postat de: sufletista in PuiCopanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie,...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata, mozzarella...
Postat de: oanapl in PorcPrepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...Citeste continuarea
Drob mozaic, din ficatei de pui
Postat de: RODIMUR in FicatSe curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste si...
Postat de: oanapl in Fructe de mareCum se prepara Fructe de mare cu paste si smantana, o reteta gustoasa pentru mese in familie: Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins....Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu curmale, la cuptor
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Orez picant cu pui si ciuperci la...
Postat de: AdrianUdrea in MulticookingMai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu fructe...
Postat de: merisor67 in DulciuriMăsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas....Citeste continuarea