Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

de oanapl in Prajituri, 6 Oct 2019 | 3573 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor căreia îi mulțumesc și o pup :-*
Eu am folosit mai puțin zahăr și a fost suficient pentru gusturile noastre.
Glazura oglindă de ciocolată e o rețetă pe care eu am mai făcut-o și e grozav de bună. Vă recomand să încercați și voi rețeta!

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiți
  • 1.2 kg mere
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 100g unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • -pentru crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g amidon
  • 30 g făină
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • -pentru glazura oglindă de ciocolată:
  • 175 g apă
  • 150 g frișcă vegetală
  • 225 g zahăr
  • 75 cacao
  • 10 g gelatină
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până când se formează sirop. Adaugi amidonul și omogenizezi. După ce se îngroașă adaugi untul tăiat bucățele și scorțișoara și mai lași să fiarbă câteva minute până când se topește untul și se omogenizează compoziția. O dai la rece.

Pregătești crema de vanilie:Amesteci amidonul cu zahărul, făina și puțin lapte rece.Restul de lapte îl pui la fiert cu un praf de sare, iar când este fierbinte, adăugi amestecul de mai sus. Amesteci intens până când crema se îngroașă ca o budincă și fierbe creând bășicuțe.
Adăugi ciocolata ruptă în bucăți, vanilia și din nou amesteci până la omogenizare. Stingi focul, acoperi crema cu o folie direct peste ea pentru a nu face crustă și o dai la rece.

Crema va fi ceva mai groasă, aproape de consistența unei budinci.
Când este răcită, o mixezi și încorporezi mascarponele.
Într-o tavă cu dimensiunea de 25x35 cm pui un rând de biscuiți peste care torni crema de vanilie. Pui alt rând de biscuiți apoi torni compoziția de mere. Imediat deasupra pui un alt rând de biscuiți și lași la rece până când prepari glazura. 

Pentru glazură amesteci apa cu frișca lichidă, zahărul și cacaoa într-un vas pe care îl pui apoi la foc până când se topește zahărul având grijă să nu dea în clocot.

Pui la înmuiat în 50 ml apă rece 10 g gelatină pe care apoi o încălzești ușor pe baie de abur având grijă să nu fiarbă. Gelatina dizolvată o torni peste compoziția cu cacao și amesteci până se omogenizează. Strecori compoziția pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine și o dai la rece pentru circa 30 de minute până când consistența ei devine ca o smântână mai groasă dar totuși curge. Această glazură de ciocolată astfel preparată o torni peste prajitură și o lași la rece până când se încheagă glazura (preferabil de pe o zi pe alta).

TIPS-URI

1

Nu e necesar să înmoi biscuiții în compot, deoarece se înmoaie suficient de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita