Desert prajitura Snickers

de Moni_alex in Prajituri, 11 Oct 2019 | 3902 vizualizari

 

Din nou, prajitura Snickers. De data asta am pregatit-o pentru colegii de serviciu ai sotului.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 9 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 5 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 15 linguri de zahar
  • 375 g unt cu grasime 80% sau margarina (un pachet si jumatate)
  • 250 g nuci prajite si taiate
  • Stratul de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba + 8 linguri de ulei
  • Glazura
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 6 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana se desprinde de pe margini si se rumeneste deasupra.

Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si dupa ce s-a racit complet se indeparteaza hartia de copt.

300 g de ciocolata alba cu 8 linguri de ulei se topesc la foc mic.

Ciocolata topita se toarna peste blatul racit si se da la rece pana se intareste ciocolata.

Pentru crema se caramelizeaza 9 linguri de zahar, se adauga 375 g unt putin cate putin.

Separat se freaca spuma 9 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.

Peste zaharul caramelizat se adauga galbenusurile frecate si 250 g nuci prajite si taiate marunt.

Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ( nu trebuie sa se ingroase foarte mult pentru ca la frigider se va intari suficient). Se lasa la racit (nu foarte rece sa faca priza cu stratul de ciocolata alba) apoi se adauga peste ciocolata alba si se da la rece pana se intareste crema.

Pentru glazura se topesc 50 g ciocolata neagra cu 3 linguri smantana pentru frisca si o lingura ulei , se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se orneaza cu seringa.

Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba.

Prajitura se da la rece cateva ore pana se intareste glazura.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu visine