Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Initial crema era destinata unei prajituri alba ca zapada, doar ca nu am reusit foile, care au devenit niste minunati biscuiti pentru copii, iar crema am refolosit-o.
Din ciclul nimic nu se arunca, totul se transforma si refoloseste...
Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.
Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.
A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola