Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul. Se omogenizeaza bine, apoi se tavaleste bucata de carne prin acest sos.
Usturoiul se curata si se taie cateii in doua daca sunt mai mari. Se asaza bucata de carne intr-un vas de yena. Se cresteaza din loc in loc bucata de carne si se introduc cateii de usturoi.
Gutuia de spala bine de puf, apoi se taie in patru. Se scoate casuta cu samburi si se mai taie fiecare sfert de gutuie in doua. Se asaza pe langa carne. Se toarna apa si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac (daca vasul de yena are asa ceva).
Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa timp de o ora. Se verifica carnea, se stropeste cu sosul din tava si daca mai este nevoie se mai lasa la cuptor. Cand este aproape gata, se mai lasa descoperita inca o jumatate de ora, dupa care se poate servi alaturi de cartofi aurii si sos tzatziki sau cu garnitura preferata.
Pofta buna!
1
Carnea se tine la rece cel putin o ora impreuna cu sosul de mustar.
2
Timpul de gatire dureaza in functie de carne.