O prajitura pufoasa, gustoasa si de sezon.
Se spala prunele si se scot samburii. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul, coaja de lamaie si uleiul. Se omogenizeaza.
La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.
Se toarna compozita in tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza. Deasupra se asaza prunele rupte in jumatate. Se presara putina scortisoara apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se poate servi alaturi de o cana cu lapte, un iaurt sau langa cafeaua de dimineata.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii este de 22x32 cm.
2
Se poate presara deasupra si putin zahar brun, inainte de a da tava la cuptor.
3
Daca preferati, puteti pudra prajitura cu zahar pudra vanilat inainte de servire.