O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. Am adăugat fructe goji uscate, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier.
Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.
Pentru sirop: se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se lasă la răcit.
Pentru cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina, amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.
Montare și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la frigider 10 minute.
Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.
Timp pregătire: 1 h 15 min
Timp coacere: 20 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/prajitura-inima-cu-alune-de-padure.html