Desert prajitura Inima cu alune de padure

de Ancutsa in Prajituri, 15 Oct 2019 | 2302 vizualizari

 

O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. Am adăugat fructe goji uscate, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 2 linguri apă rece,
  • 75 g făină,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 3 felii de măr,
  • 1/2 pară,
  • 1 prună roșie,
  • 1/2 piersică,
  • 2 linguri zahăr,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml vin alb demidulce,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 24 g făină albă,
  • 2 gălbenușuri (30 g),
  • 50 g unt,
  • 50 g alune de pădure rumenite și măcinate,
  • 1 pliculeț ness,
  • Pentru decor:
  • 5 migdale,
  • 24 alune de pădure,
  • 15 g fructe goji uscate,
  • 3 pătrățele de ciocolată albă,
  • Câțiva mieji de nucă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inima cu alune de padure:

 

Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.

 Pentru sirop: se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se lasă la răcit.

 Pentru cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina, amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.

 Montare și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la frigider 10 minute.

Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.

 

Timp pregătire: 1 h 15 min

Timp coacere: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/prajitura-inima-cu-alune-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inima cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si crumble