Daca e octombrie...este deja toamna in toata regula si daca e toamna...trebuie sa pregatim camara cu de toate ...
Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase.
Amestecam toate legumele tocate intr-un lighean.
Asezam in borcane cate 1 frunza dafin, cateva bobite de piper si cateva de mustar, daca avem punem si putin hrean (eu nu am avut), 2 frunze de telina, apoi umplem cu legume. Deasupra mai presam cateva boabe de mustar si piper, asezam o tulpinita de telina cu frunze, punem deasupra 1 lingurita cu varf ce sare si 2 lingurite cu zahar, turnam cam un paharel de tuica (50ml) de otet, apoi umplem borcanele cu apa.
Punem capacele, strangem bine, infasuram borcanele in carpe si le punem la bain marie la foc mediu, pana se schimba usor la culoare sau se ridica bule in borcan.
Scoatem borcanele cu grija din apa fierbinte si le infasuram bine in paturi, pana a doua zi.
Depozitam la loc racoros in beci sau camara.
1
puteti adauga si bucatele de conopida