Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Nectar din capsuni cu menta si lamaie
Postat de: Ina in ConserveAm spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lapte...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si...Citeste continuarea
Coltunasi cu carne
Postat de: RODIMUR in PorcMai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin...Citeste continuarea
Ciulama de hribi
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeIntr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...Citeste continuarea
Desert negresa cu visine si crema...
Postat de: oanapl in PrajituriCiocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....Citeste continuarea
Varza noua cu ceapa verde la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeVarza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul si punem la prajit costita si pieptul de porc, apoi adaugam...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu rozmarin
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneSe pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in...Citeste continuarea
Tocana cu bureti vineciori la tuci
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga,...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare verde
Postat de: mihaelar63 in FicatLegumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...Citeste continuarea
Bors de fasole verde
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Desert cornuri cu gem de gutui
Postat de: CretuValentina in DulciuriSe freacă margarina, se pune sarea, zahărul, coaja de lămâie și drojdia. Se pune făină în ploaie se amestecă și se lasă la cald să crească 1h. Se pune gemul într-un...Citeste continuarea
Pulpe de iepure cu galuste
Postat de: trifadalia in IepurePulpele de iepure se separa cea superioara de cea inferioara si se maseaza cu ulei, piper, boia dulce si cimbru, apoi se pun in tigaie cu puțin ulei si apa cât sa le acopere. Se lasa la...Citeste continuarea
Zucchini umpluti cu piept de pui,...
Postat de: trifadalia in Mancare copiiCeapa tăiată cubulețe se caleste in puțin ulei si apa, se adauga pieptul de pui tăiat mărunt, pasta de ardei si piper si am adăugat apa. se lasa la făcut. Între timp am curățat...Citeste continuarea
Franzele cu lapte acru, cimbru si...
Postat de: mihaelar63 in PiinePregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...Citeste continuarea
Piept de pui cu coppa si cascaval...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti. Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval. Se...Citeste continuarea
Calamari prajiti in ulei de masline...
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCalamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...Citeste continuarea
Ostropel de vacuta -la multicooker
Postat de: mihaelar63 in VitaFleica de vacuta se spala si se taie bucati . Ceapa si usturoiul se curata , se spala si se taie rondele . Se seteaza aparatul de gatit pe functia fry . Sotati usor...Citeste continuarea
Cum sa prepari razalai de casa
Postat de: mihaelar63 in PastePrepararea aluatul acum este usurata de folosirea ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine . Ouale se sparg pe rand...Citeste continuarea
Chiftele in aluat cu bere
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriIncepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....Citeste continuarea
Desert inghetata de mango cu toping...
Postat de: dantes in DulciuriMango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi noi cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii noi se spala bine si se fierb intregi in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde . Dupa fierbere , cartofii se scurg de apa si se feliaza rondele ....Citeste continuarea
Ciorba cu pastai de fasole galbena...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeFasolea se spala , se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita . Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura , sa nu depaseasca marimea acesteia . Legumele se...Citeste continuarea
Desert chec cu lamaie si iaurt
Postat de: MarianaIonita in PrajituriIncalzeste cuptorul, unge 2 tavi mici de chec cu unt si tapeteaza-le cu hartie pergament. Amesteca albusurile cu zaharul, bine pana devin unalb stralucitor, adauga galbenusurile unul cate unul...Citeste continuarea
Peste prajit in crusta de aluat cu...
Postat de: simona72 in PestePestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...Citeste continuarea
Salata cu scoici, rucola, morcov si...
Postat de: mihaelar63 in SalateRucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala . Taiati rosiile in doua . Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala . Se aseaza frunzele de rucola pe...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: CretuValentina in PorcPunem pâinea în apă să se înmoaie, după ce s-a înmuiat, o stoarcem bine și o punem peste carne. Punem și usturoiul pisat, sare, piperul continentele, oul usturoiul...Citeste continuarea
Desert prajitura Krem a la krem cu...
Postat de: ela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: gaby_d in TorturiPregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de...Citeste continuarea
Desert brownie cu ciocolata si banane
Postat de: cristeena20 in PrajituriBatem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia; Separat amestecam ingredientele uscate:...Citeste continuarea
Salata de legume la cuptor cu...
Postat de: cristeena20 in SalatePregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari;...Citeste continuarea
Jumari cu boia si ceapa -la...
Postat de: mihaelar63 in PorcGrasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...Citeste continuarea
Salau in stil marocan -nr. 1400
Postat de: mihaelar63 in SalauBucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu leurda
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul. Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust. Tocam verdeata si adaugam in tava....Citeste continuarea
Chifle cu leurda si masline
Postat de: sufletista in PiineFaina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen....Citeste continuarea
Pogacele cu jumari si leurda
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...Citeste continuarea
Chiftele de vita marinate in sos de...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele se spala , se curata si se taie bucati . Cu ajutorul robotului...Citeste continuarea
Paine cu secara si chimen
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pregatesc ingredientele . Se masoara cantitatile de faina si de apa . Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine ....Citeste continuarea
Omleta din ou de strut
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu merdenchi si...
Postat de: panacris in PrajituriSe curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;) cca. 10 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriÎncingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt. Într-un bol pui făina cernută...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu carne de porc,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu rubarba
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...Citeste continuarea
Lapți de stiuca pane
Postat de: panacris in PestePeste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea
Desert tarta Raffaello
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeAm spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea
Sparanghel cu jambon la cuptor si ou
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFirele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram...Citeste continuarea
Omleta cu sparanghel si jabon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare
Postat de: oanapl in Fructe de mareÎntr-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiSpalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...Citeste continuarea