Având la îndemână ingrediente de sezon, pentru această rețetă am folosit cidru, care dă și o culoare specifică aluatului, însă au ieșit atât de fragede, încât s-au mâncat foarte repede.
Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând făină câtă cere aluatul (eu am avut nevoie de aprox 330 g), adică până obținem un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi întins.
Se lasă la odihnit 30 de minute, la rece.
Se preîncălzește cuptorul, apoi ne putem apuca de lucru: se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, pe masa de lucru presărată cu făină (aprox 40 g).
Într-un castron sau mai multe, se pregătește umplutura, amestecând gemul preferat cu nuca măcinată. Eu am dorit 3 umpluturi: cu dulceață de căpșuni, gem de prune și dulceață de cireșe galbene.
Se decupează triunghiuri lungi, pe fiecare triunghi se adaugă o linguriță de umplutură. Se rulează, dând formă de cornuleț.
Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, care se dă la cuptor, la foc mediu, cam 15-20 de minute.
Cornulețele trebuie sa rămână ușor albe, dacă se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se învelesc cu un prosop de bucătărie.
Se pot pudra cu zahăr.
Porții: 12
Timp de pregătire: 10 min + 30 min pentru repaos aluat
Timp de coacere: 20 min/tavă * 2 tăvi
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cornulete-cu-gem-si-nuca-2019.html