Pizza cu branzeturi

de Ancutsa in Pizza, 10 Noi 2019 | 2613 vizualizari

 

Îmi doream de mult să fac o pizza numai cu brânzeturi, pentru că de fiecare dată mai adăugam și altceva, ba ciuperci, ba un pic de salam, așa că de data asta m-am ținut de promisiune. Am ales diferite brânzeturi. De aceea, vă sfătuiesc să țineți cont de cantitățile de brânzeturi pe care le folosiți pentru pizza, acestea nu vor fi egale, întrucât fiecare brânză are gustul și personalitatea sa, una fiind mai intensă (deci este suficientă o cantitate mai mică) în vreme ce alta poate fi mai ușoară.

 

INGREDIENTE

  • 5 g drojdie uscată,
  • aprox 190 g făină albă,
  • aprox 100 g făină 650,
  • 3 linguri ulei,
  • 200 ml apă călduță,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 1/2 linguriță busuioc uscat,
  • sos de roșii, după gust,
  • 200 g mozzarella,
  • 100 g brânză Praid alintată cu vin,
  • 50 g brânză Parmigiano-Reggiano,
  • 70 g brânză Grana Padano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branzeturi:

 

Pentru aluat:  înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat bun de întins. Se dă deoparte.

 Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

Se unge aluatul cu sosul de roșii, se presară busuioc și oregano, se ornează cu brânzeturi. Le puteți rade pe fiecare  în parte, în alt mod, pentru diversitate și pentru a vă bucura de textura fiecărei brânze. De altfel, unele dintre ele sunt de felul lor mai fărâmicioase și se rad mai greu, de aceea le puteți răzui cu un cuțit pentru decojit.

Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pizza-cu-branzeturi.html

TIPS-URI

1

Sfat: am observat că este mai eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute decât la foc mic, timp mai îndelungat.

2

Sfat: De data aceasta, nu am mai lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate de oră și se întinde în foaie mai grosuță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat