Salau in crusta de malai

de mihaelar63 in Salau, 11 Noi 2019 | 5804 vizualizari

 

 Toamna este mereu bogata in peste proaspat pe la noi . Salaul  are un gust bun crescut in apa curgatoare ,acum putin mai rece . Imi place acest peste pentru ca re o carne ferma [fiind rapitor ] ,in plus nu are multe oase .Arata el cum arata imbracat in solzi , dar dupa curatare capata o frumoasa culoare trandafire si in unele locur aminteste de cea a fildesului .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bucati salau proaspat
  • 100 gr faina de malai
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita piper cu lamaie
  • 1 lamaie
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru servit + cartofi prajiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau in crusta de malai:

  1. Pestele portionat si bine spalat, se sareaza si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie.
  2. Condimentati cu piper cu coaja de lamaie si presarati pudra de usturoi.
  3. Lasati pestele la marinat macar o ora [ la frigider ].
  4. Se trece salaul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumen.
  5. Scoateti pestele pe un servet absorbant de hartie.
  6. Serviti salaul alaturi de cartofi prajti, felii de lamaie si salata sau verdeturile preferate.
  7. Amatorii pot pune alaturat si un mujdei de usturoi.

                              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Amatorii pot pune alturat si un mujdei de usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos