Desert tort cu crema de ciocolata si rom

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2019 | 5405 vizualizari

 

Este un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 100 g alune macinate
  • 50 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 pachet mic de piscoturi

Crema de ciocolata cu rom:

  • 75 g faina
  • 1 plic budinca cacao + rom
  • 150 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • 100 g unt

Pt. glazura si ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • alune tocate
  • bombonele
  • ciocolatele

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata si rom:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza in spuma. Alunele macinate se amesteca cu praful de copt si faina apoi se incorporeaza in spuma in doua reprize. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade  pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Intr-o craticioara se pune faina, praful de budinca, zaharul si se toarna lapte putin cate putin si se amesteca bine. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca acoperind crema cu folie alimentara pentru a nu face scoarta.

Se prepara siropul din apa, zahar si esenta de rom sau orice alta aroma doriti.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema. (Pastram din crema si pentru ornat). Peste crema se asaza piscoturile insiropate apoi din nou crema. Deasupra se pune al doilea blat si se insiropeaza. Cu restul de crema se unge tortul.

Intr-o craticioara se topeste ciocolata amaruie in cei 80 ml frisca lichida. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste tort, lasand usor sa curga pe margini.

Deasupra se presara alune tocate, bucatele de ciocolata, bombonele... dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 26 cm. Se poate folosi o tava mai mica si atunci se poate taia blatul in 2 parti egale si se poate renunta la piscoturi.

2

Esenta de rom se adauga mai mult sau mai putin, in functie de gusturi.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert diplomat cu piscoturi