Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2019 | 6400 vizualizari

 

Este un deliciu aceasta prajitura si va asigur ca nu rezista mult in frigider, eventual daca ascundeti pe undeva vreo bucata! :))) Este usor asemanatoare cu tortul Raffaello https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html doar ca am umblat la ingrediente si am preparat-o sub forma de prajitura.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 240 g albusuri (avute in congelator)
  • 240 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 100 g pudra de migdale
  • 100 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de cocos:

  • 400 ml crema vegetala de cocos (Sanovita)
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg lapte dulce
  • 1 plic gelatina granulata
  • 80 ml lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de cocos:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de migdale impreuna cu praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in mai multe reprize si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Cutia cu crema de cocos se agita bine inainte de deschidere. Se toarna intr-un bol si se mixeaza pentru omogenizare.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna cate putin din crema de cocos si se omogenizeaza. 

Ciocolata alba se pune intr-o craticioara impreuna cu laptele si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste de tot. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna cate putin peste crema de cocos si mascarpone.

Gelatina se pune la hidratat in cei 80 ml lapte pentru 10 minute apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele (nu se lasa sa fiarba). Se toarna gelatina topita peste crema si se omogenizeaza. 

Se asaza o folie alimentara peste tava in care s-a copt blatul. Se pune primul blat iar deasupra se toarna mai mult de jumatate din crema de cocos (in jur de 2 treimi). Se acopera cu cel de-al doilea blat iar deasupra se toarna restul de crema.

Se da tava la frigider pana a doua zi. Se scoate de la rece, se transfera prajitura pe un platou, se indeparteaza folia alimentara iar deasupra se presara fulgi de cocos. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu a fost nevoie ca blatul sa fie insiropat, dar daca preferati, il puteti insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale