Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2019 | 6085 vizualizari

 

Este un deliciu aceasta prajitura si va asigur ca nu rezista mult in frigider, eventual daca ascundeti pe undeva vreo bucata! :))) Este usor asemanatoare cu tortul Raffaello https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html doar ca am umblat la ingrediente si am preparat-o sub forma de prajitura.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 240 g albusuri (avute in congelator)
  • 240 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 100 g pudra de migdale
  • 100 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de cocos:

  • 400 ml crema vegetala de cocos (Sanovita)
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg lapte dulce
  • 1 plic gelatina granulata
  • 80 ml lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de cocos:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de migdale impreuna cu praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in mai multe reprize si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Cutia cu crema de cocos se agita bine inainte de deschidere. Se toarna intr-un bol si se mixeaza pentru omogenizare.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna cate putin din crema de cocos si se omogenizeaza. 

Ciocolata alba se pune intr-o craticioara impreuna cu laptele si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste de tot. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna cate putin peste crema de cocos si mascarpone.

Gelatina se pune la hidratat in cei 80 ml lapte pentru 10 minute apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele (nu se lasa sa fiarba). Se toarna gelatina topita peste crema si se omogenizeaza. 

Se asaza o folie alimentara peste tava in care s-a copt blatul. Se pune primul blat iar deasupra se toarna mai mult de jumatate din crema de cocos (in jur de 2 treimi). Se acopera cu cel de-al doilea blat iar deasupra se toarna restul de crema.

Se da tava la frigider pana a doua zi. Se scoate de la rece, se transfera prajitura pe un platou, se indeparteaza folia alimentara iar deasupra se presara fulgi de cocos. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu a fost nevoie ca blatul sa fie insiropat, dar daca preferati, il puteti insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara