Am schimbat consistenta la baza de biscuiti si vreau sa va zic ca mie mi-a placut foarte mult. De ce? Pentru ca nu eram prea incantata de gustul uscat al biscuitilor, indiferet de cat unt punem tot nu era pe placul meu. Adaugand lapte prea mult l-am facut prea moale :)) biscuiti nu mai avem in casa, asa ca, de aici a venit ideea cu praful de latte macchiato.
Va asigur ca a fost DELICIOS!
Blat
Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru.
Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem intr-o tava cu inel detasabil si-l presam foarte bine cu dosul lingurei sau cu degetele. Dam tava la frigider.
Crema
Gelatina se pune la hidratat.
Rupem ciocolata in bucatele si peste ea adugam 250ml de frisca ferbinte, amestecam bine apoi adaugam un plic de gelatina. Amestecam usor pana se dizolva gelatina si lasam sa se racoreasca putin. Mixam pana obtinem o crema de ciocolata.
Mixam branza cu zaharul pana devine crema. Impartim crema de branza in doua boluri.(bolul 1, bolul2)
Luam un bol(nr1) cu branaza peste care adaugam crema de ciocolata si omogenizam bine.
Batem bine cu mixarul cele 250ml de frisca lichida ramasa si o amestecam cu crema de branza ramasa ( bolul 2)
Eu am avut sos de fructe de padure ramas pe care l-am congelat . Am incalzit sosul, spre ferbinte, in el am adaugat celalat pliculet de gelatina hidratat, am amestecat pana s-a dizolvat gelatina, si l-am adugat lingura cu lingura in bolul 2 omogenizand bine.
Aducem baza de biscuiti de la frigider, adaugam crema cu fructe de padure( bolul 2)nivelam si peste ea punem si crema de ciocolata ( bolul1) nivelam si-l ornam asa cum avem inspiratie dupa care il dam la rece pentru 3-4 ore sau mai bine pana a doua zi .
1
inainte de a portiona cheesecake-ul, scoateti-l cu 10 minute mai devreme de la frigider pentru a se desprinde frumos pe margini inelul detasabil.