Macarons

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Sep 2013 | 7678 vizualizari

 

Reteta marca Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 180 g zahar pudra
  • 20 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate
  • 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
  • pentru ornat 150 g frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.

 Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.

Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macarons-ii doi cate doi.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

1. Albusurile sa fie mai "vechi" de 3 zile

2

2. Ouale sa fie la temperatura camerei

3

3. Zaharul pudra trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De aceea cel din comert este mai potrivit decat cel facut in casa.

4

4. Zaharul pudra si faina de migdale trebuiesc cernute de 2-3 ori inainte de a le incorpora in albusuri.

5

5. De obicei macarons sunt viu volorati insa eu am ales sa ii fac albi si am colorat doar crema de frisca.

6

6. Lasati macaroons-ii sa se "odihneasca" cel putin o ora sau pana ce se intaresc la suprafata si devin luciosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macarons cu lamaie