Musaca de vinete si dovlecei cu frisca

de Dea_Dea in Porc, 31 Aug 2013 | 5952 vizualizari

 

Reteta inventata pe moment cu ce aveam prin frigider :)) Nu am avut destula smantana si am pus frisca lichida, a iesit minunata!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 300 gr pulpa de porc tocata
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 150 ml apa
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 ou
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si dovlecei cu frisca:

Tocam ceapa si punem la calit cu carnea, se lasa pana carnea isi schimba culoarea.

Se adauga pasta de rosii, sare , piper, 150 ml apa si se lasa la fiert pana se leaga.

Se taie vanata, dovlecelul si ardeiul felii.

In vas de yena punem un rand de felii de vanata, un rand de felii de dovlecel si ardeiul.

Se pune carnea, iar deaupra se pune iarasi vanata si dovlecel. Se acopera cu capa si se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit .

Se scoate si se pune peste oul amestecat cu smantana si frisca , iar desupra cascaval ras, Se mai da la cuptor inca 15 min sa se rumeneasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si dovlecei cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Șnițel de porc în crustă de mălai