Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Aug 2013 | 4379 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 150 g biscuiti simpli
  • 50 g unt topit
Panna cotta:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 30 g zahar
  • 10 g gelatina granule
Jeleu de prune:
  • 12 prune
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g gelatina granule
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune:

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam.

Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite.

Panna Cotta: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si punem la foc mic, amestecand continuu pana se divolva zaharul, dar fara sa fiarba.

Adaugam apoi gelatina topita pe baie de aburi, omogenizam, apoi turnam in forme peste blatul de biscuiti.

Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pana se incheaga.

Dupa aceasta operatiune, pregatim jeleul de prune.

Spalam si indepartam samburii, apoi le punem in vasul de la blender si le maruntim bine.

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-un vas punem piureul de prune, zaharul, 2 linguri de apa si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul.

Apoi topim gelatina, o adaugam in piureul de fructe si omogenizam.

Scoatem formele de la frigider, si turnam jeleul peste panna cotta.

Dam din nou la frigider pana se incheaga jeleul.

Le-am daruit cuiva si pentru a le da o tenta festiva le-am decorat cu biscuiti pe margine!  

TIPS-URI

1

Am folosit 2 forme cu dimensiunea de 12 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu zmeura