Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Aug 2013 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 150 g biscuiti simpli
  • 50 g unt topit
Panna cotta:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 30 g zahar
  • 10 g gelatina granule
Jeleu de prune:
  • 12 prune
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g gelatina granule
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune:

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam.

Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite.

Panna Cotta: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si punem la foc mic, amestecand continuu pana se divolva zaharul, dar fara sa fiarba.

Adaugam apoi gelatina topita pe baie de aburi, omogenizam, apoi turnam in forme peste blatul de biscuiti.

Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pana se incheaga.

Dupa aceasta operatiune, pregatim jeleul de prune.

Spalam si indepartam samburii, apoi le punem in vasul de la blender si le maruntim bine.

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-un vas punem piureul de prune, zaharul, 2 linguri de apa si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul.

Apoi topim gelatina, o adaugam in piureul de fructe si omogenizam.

Scoatem formele de la frigider, si turnam jeleul peste panna cotta.

Dam din nou la frigider pana se incheaga jeleul.

Le-am daruit cuiva si pentru a le da o tenta festiva le-am decorat cu biscuiti pe margine!  

TIPS-URI

1

Am folosit 2 forme cu dimensiunea de 12 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu visine si ciocolata