Azi m-am inspirat din reteta Sydei cu mici modificari ,eu am facut dintr-o cantitate mai mare si numai dintr-un fel de carne ,am mai adaugat la smintina avuta si o crema de brinza cu smintina de la delaco ,vreau sa va spun ca a iesit o bunatate de mincare ,fara lauda ...Trebuie sa incercati ..si o sa-mi dati dreptate.. Multumesc Sydi pentru reteta .
Prima data am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert cu coaja . Apoi am curatat ceapa,usturoiul si ardeiul le-am tocat foarte marunt si le-am pus intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline ,am potrivit de sare si piper ,apoi cind s-a calit un picut am adaugat carnea am lasat-o 5 min sa se caleasca impreuna cu ceapa ,ardeiul si usturoiul apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat sa fiarba pina a scazut toata apa cca 20 min.
Cartofii dupa ce au fiert am scurs apa si i-am curatat de coaja ,apoi i-am taiat rondele mai grosute sa nu se sfarime (sa aiba si aspect la servit ).
Am potrivit de sare ,piper ,vegeta si un picut de boia (pentru culoare )un picut de ulei de masline, am amestecat cu grija sa nu se farimiteze cartofii .Apoi intr-un vas de iena uns am asezat alternativ :cartofi,carne, cartofi, carne si ultimul strat cartofi .
Ouale le-am batut bine cu un picut de sare apoi am adaugat ;smintina,crema de brinza cu smintina delaco, am amestecat bine cu ouale si apoi am turnat in mod uniform peste cartofi urmind a introduce in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.
Lasam 30 min apoi eu am inchis cuptorul si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca .
Si gata pentru a fi servita ..minunata musaca ..
1
Se serveste calda cu muraturi asortate sau salate de sezon
2
Dar cred ca este buna si rece ..cu un ardei iute linga si un castravete murat ..