Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute.
Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit .
Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion.
Daca se foloseste mazare proaspata aceasta se acopera cu apa,astfel incat sa fiarba bine zarzavatul.In cazul in care se foloseste mazare din conserva e nevoie de mai putina apa,mazarea fierbandu-se mai repede.La final,adaugati mararul tocat marunt si serviti preparatul fierbinte.
Ficateii de pui se curata de venisoare,se spala bine si se pun sa fiarba in lapte,pentru a le scoate amarala.Dupa ce au dat in clocot se scurg ,se clatesc si se sterg cu servetel de hartie.Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei,se lasa 10 minute sa se rumenasca,dupa care adaugam usturoi pisat si 30 ml de vin alb.
Mai lasam ficatei cam 7-9 minute.
Pofta buna!
1
Daca sarati ficatei inainte de prajire,s-ar putea sa se intareasca
2
Se condimenteaza ficatul(pasare,vita sau porc)numai dupa ce este gatit