Din motive de ploaie m-am apucat sa gatesc.Si am pus de o musaca cu ingrediente norvegiene,nu ca ar fi mai cu mot,dar momentan sunt prin zona asta.....
Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame.
Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20 minute. Apoi scoatem compozitia intr-un castron in care am amestecat 2 oua cu rosiile cubulete.
Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime, feliutele rezultate le punem in tava (am folosit tava aragazului, in care am pus hartie de copt), acoperim fundul tavii cu cartofi, apoi punem compozitia de mai sus ,deasupra acoperim cu alt strat de cartofi peste care turnam un amestec din cele 3 oua ramase amestecate cu bulion si cascaval ras. Dam tava la cuptorul reglat la 200 grade (cuptorul folosit azi este electic si am putut sa reglez temperatura, acasa e acasa si-l folosesc pe cel din dotare) lasam cca 30-40 minute.
Se poate servi calda sau rece cu diverse salate sau muraturi. Gata, asta-i tot ca a dat soarele si plec la pescuit.....