Cand n-aveti timp de gatit si aveti prin congelator niste mazare, va propun mancarica asta care este f. rapid de facut si care noua ne-a placut mult.
Eu am facut-o ca garnitura la pastrama de pui.
Este o reteta inedita, cu specific mexican, care poate fi servita oricand in timpul zilei.
V-am scris-o asa cum e ea originala si in paranteza am specificat cum am redus din condimente dupa placul familiei.
Legumele sunt foarte sanatoase iar aceasta reteta poate fi servita simpla sau poate fi folosita drept garnitura pentru alte mancaruri.
3 bucati morcov se taie rondele si se pun deoparte la indemana.
Se toaca 1 ceapa rosie.
Se pun 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mare.
Dupa ce acesta s-a incins se adauga 1 ceapa rosie tocata+1/2 lingurita cumin la foc mic.
Se amesteca pana cand ceapa capata aspectul dorit.
Apoi se adauga 1 (sau 1/2) lingurita de ghimbir si 1 praf de curcuma.
Se adauga praful de boia si se amesteca bine.
Morcovii taiati se adauga in tigaie.
Se mai tine tigaia la foc mic aproximativ 5min.
Se adauga mazarea in tigaie si se acopera cu un capac.
Se lasa cca. 2-3 min la foc mediu.
Daca este necesar, se adauga putina apa pentru a nu se lipi legumele de fundul tigaii.
Eu am adaugat 1 cana mica cu apa fierbinte si am gatit-o sub capac pana a scazut apa de tot.
Se adauga zeama de la o lamaie si 1 praf coriandru. Se amesteca bine.
Mancarea se serveste calda, cu paine sau orez sau ca garnitura la un preparat din carne.
Savurati cu placere!
1
In loc de morcovi se poate folosi pastarnac.
2
Praful de boia ofera un gust aparte mancarii si de aceea trebuie adaugat dupa gustul vostru.
3
In poza am uitat sa arat boiaua!