Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.
Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca totul cu o lingura de lemn,adaugam si stafidele si incepem sa framantam cu mana ,adaugam faina pana nu se mai lipeste de mana.
Se acopera vasul si se pune la cald timp de 2-3 ore.
Pe masa de lucru se pune faina,se pune aluatul si se mai framanta putin,se intinde bine si cu forme se pun deoparte gogosile.Se lasa sa se odihneasca 20 minute.
Intr-un ceaun punem ulei(200 g-300 g),cand e incins se aduga pe rand gogosile.Se scot pe un servet de hartie ,se muta intr-un castron si se pudreaza zahar pudra.